Illuminine // #4

Kevin lmbrechts is Illuminine, boegbeeld van de minimale muziek. In een wereld en een tijd van chaos bewaart hij, de gitaar op schoot, radicaal de kalmte. Alleen op zijn kamer, maar dat maakt de luisteraar niet minder welkom.

Datum

  • za 28 september 2024
    van 20.30 u tot 23.00 u

Locatie

Ursulinenkapel
Kloosterstraat z/n
3930 Hamont (Hamont-Achel)

Prijs

€ 22,50 (VVK - 20,00 euro, ABO - 17,5 euro, GROEP - 18,00 euro, JONGEREN - 10,00 euro)

Contact

Telefoon
+32 11 51 05 02
e-mail
uitpunt@hamont-achel.be
website
https://aha.hamont-achel.be/

Info

In 2015 debuteerde Illuminine met '#1'. Hij trok zijn stoute schoenen aan en stuurde de muziek naar Birgir Jón Birgisson, de vaste producer van Sigur Rós, en de twee werden snel partners in melancholy. Birgisson zat ook achter de knoppen bij opvolgers '#2' en'#3', platen waarin de kunst vervat zit van het reizen zonder dat je in een rechte lijn naar een bestemming hoeft te gaan. lmbrechts vond in lJsland rust en verbinding. 'Die warme maar tegelijkertijd koude en diepe klanken van hun muziek, en het weemoedige karakter ervan: dat sijpelt onrechtstreeks door in wat ik maak', zei hij daarover in een reisreportage voor Knack Focus.

Met '#4' neemt Illumine acht jaar na zijn debuut helemaal het heft in eigen handen: hij schreef, producete en mixte de plaat in z'n eentje. Enkel voor de zang kreeg hij hulp van verwante zielen Vincent Coomans, Marble Sounds, Hannah Corinne en Shellter. Meer dan technische perfectie gaat het op dit buitengewoon pure album om wat er vanbinnen gebeurt. 'Er hangt geen mist rond, geen toeters en bellen. 'Dit is wie ik ben, zo rauw als maar kan', zegt Imbrechts er zelf over.

Alle activiteiten