Bert Dockx Band & Noa Lee // Clubshow

Al meer dan een decennium staat Bert Dockx bekend als één van de meest inventieve en productieve muzikanten van België. Een meesterlijk gitarist, buitengewoon songschrijver, en innovatief componist, die vrijelijk de raakvlakken tussen avant-garde rock, gepersonaliseerde blues, en instrumentale jazz verkent. Dat doet hij in bands als Flying Horseman, Dans Dans, en Ottla, in zijn moedertaal als Strand, op zijn soloplaten onder eigen naam, en nu voor het eerst met de Bert Dockx Band. Ghost is zijn vijftiende (!) album op het Gentse Unday Records.

Datum

  • za 02 november 2024
    van 20.30 u tot 22.30 u

Locatie

De Posthoorn
Groenstraat 6
3930 Hamont (Hamont-Achel)

Prijs

€ 21,50 (VVK - 19,00 euro, ABO - 16,5 euro, GROEP - 17,00 euro, JONGEREN - 9,5 euro)

Contact

Telefoon
+32 11 51 05 02
e-mail
uitpunt@hamont-achel.be
website
https://aha.hamont-achel.be/

Info

Ghosts is de uitkomst van een twee jaar lange odyssee, van helemaal rock bottom tot floreren richting nieuwe hoogtes. Een album van wedergeboorte en transgressie, een plaat van mijlpalen en vele 'eerstes'. Voor het eerst geeft Dockx een afgewerkte plaat uit handen aan een complete buitenstaander. Nooit eerder reikte hij vanuit zichzelf zo ver uit naar de buitenwereld. De ontspannen en positieve sfeer tijdens de opnames wordt uitvergroot in wat Dockx 'mijn beste gitaarspel ooit' noemt, en het diepe, krachtige gebruikt van zijn stem in zijn natuurlijk register. 'Ik heb me geamuseerd tijdens het maken van dit album', aldus Dockx, 'en ik hoop echt dat je het kan horen'.

SUPPORT : NOA LEE

Noa Lee brengt speelse indiemuziek bestaande uit dromerige melodieën en harmonieën met een wild atmosferisch randje. De band wordt gezien als het muzikale kindje van Nina Kortekaas, die ook speelde met Eefje de Visser, Admiral Freebee, Hydrogen Sea en An Pierlé. Met de release van hun eerste EP die online in première ging in de vorm van een korte film en livesessie in covid-tijden, drukten ze hun eerste stempel op de Belgische muziekscene. Tijdens deze show stellen ze hun nieuwe album voor.

Alle activiteiten