Stijn Van de Voorde // Video killed the video star (try-out)

Een theaterspecial over een halve eeuw videoclip. In 2025 vieren we de 50ste verjaardag van 'Bohemian Rhapsody', volgens velen de eerste échte moderne videoclip. Een mijlpaal, al doken er in de voorgaande decennia ook reeds enkele opvallende creaties op. Stijn Van de Voorde maakte een nieuwe voorstelling over dit fascinerend onderdeel uit de muziekwereld: de videoclip. Stijn weet iets over tijdloze muziek, maar wat maakt een videoclip tijdloos? En waarom zijn clips die de tand des tijds niet overleefden minstens zo boeiend?

Datum

  • za 07 december 2024
    van 20.30 u tot 22.30 u

Locatie

Cinema Walburg
Kerkstraat 28
3930 Hamont-Achel

Prijs

€ 20,50 (VVK - 18,00 euro, ABO - 16,00 euro, GROEP - 16,5 euro)

Contact

Telefoon
+32 11 51 05 02
e-mail
uitpunt@hamont-achel.be
website
https://aha.hamont-achel.be/

Info

Van het belang van MTV op de muziekindustrie en de vaakst voorkomende clichés in clips uit de jaren 80 tot het geheime ingrediënt in ongeveer elke Taylor Swift-videoclip. Er valt iets te vertellen over 'music videos'.

Stijn praat met figuren als Brian Johnson (AC/DC), Paul Stanley (KISS) en Andy McCluskey (OMD) over de pioniersjaren van de videoclip, maar ook de huidige generatie komt ruimschoots aan bod. En natuurlijk regisseert hij ook zijn eigen videoclip op de vaakst voorkomende videoclip-locatie ter wereld.

Verwacht je aan een zeer visuele voorstelling, met veel boeiende klank en (soms bizar) beeld. Exclusieve interviews met wereldsterren, gewaagd empirisch onderzoek én een dolfijn in een zetel.

Alle activiteiten