Isbells

Isbells is de indiefolk band rond Gaëtan Vandewoude. Hun titelloze debuutalbum van 2009 is een klassieker met internationale allure en één van de grootste Belgische indiefolk successen op Spotify: het wondermooie 'Dreamer' vergaarde intussen maar liefst 78 mio streams. Vooraleer Isbells het levenslicht zag, draaide Gaëtan mee in diverse postrock bands. Met Isbells gooide hij het over een meer introspectieve en intieme boeg, wat resulteerde in talloze melancholische indiefolk songs. Relaties, dagdromen en menselijke tekortkomingen werden de rode draad doorheen zijn muziek.

Datum

  • za 11 januari 2025
    van 20.30 u tot 22.30 u

Locatie

Cinema Walburg
Kerkstraat 28
3930 Hamont-Achel

Prijs

€ 25,50 (VVK - 23,00 euro, ABO - 20,5 euro, GROEP - 21,00 euro, JONGEREN - 11,5 euro)

Contact

Telefoon
+32 11 51 05 02
e-mail
uitpunt@hamont-achel.be
website
https://aha.hamont-achel.be/

Info

Na het eerste succes waren vergelijkingen met de samenzang van Fleet Foxes, de weemoed van Bon Iver en de tokkelkunst van Nick Drake nooit veraf. Maar Isbells is een categorie apart, met een eigen sound, gezicht en originaliteit. Met als hoofdingrediënten passie en vakmanschap. De fragiele kopstem, akoestische gitaar, uitgebalanceerde blazers, het delicate slagwerk en de elektronicasluier zorgen voor een solide en vertrouwd aanvoelende set.

In september 2023 verscheen Basegemiti, een gloednieuw album dat warm werd onthaald in de pers: 'Deze songs druppelen als warme kaarswas binnen.' aldus De Morgen.

Alle activiteiten