Nieuwjaarsconcert 2017: Casco Phil

Deze informatie is niet meer actueel!
2018 is voor CASCO Phil een feestjaar! 10 jaar geleden, in 2008 speelde dit unieke orkest namelijk hun allereerste concert. Intussen legden ze een schitterend parcours af en genieten intussen een stevige reputatie in binnen- en buitenland, tot zelfs in het concertgebouw van Amsterdam.

Datum

  • za 06 januari 2018
    om 20.15 u

Locatie

Sint-Laurentiuskerk
Kerkstraat 1
3930 Hamont (Hamont-Achel)

Prijs

€ 22,50 (Basistarief: 22,50 €; VVK: 20,00 €; ABO: 17,50 €; Groep: 18,00 €)

Info

We zetten 2018 dan ook samen bijzonder feestelijk in en maken een korte reis die we beginnen in de renaissance met feestelijk en indrukwekkend kopergeschal van William Byrd naar het opzwepende ‘La Folia’ van de Italiaanse barokcomponist Arcangelo Corelli. Van de meester van de barok, gaan we naar de meester van het classicisme, Joseph Haydn, met zijn korte, frisse en lichtvoetige 64e symfonie, om helemaal vrolijk van te worden.
Bij zoveel muzikaal feestgedruis hoort natuurlijk ook een solist van wereldformaat. CASCO Phil brengt daarvoor de jonge Amerikaans-Koreaanse topcellist Han Bin Yoon mee naar Hamont-Achel. Hij behoort tot de allerbeste cellisten van zijn generatie en speelt één van de meest virtuoze en moeilijkste werken ooit gecomponeerd voor zijn instrument, de ‘Rococo Variaties’ van Tchaikovsky.

Daarna gaan we de lichtere tour op en richten onze blik op Wenen met de beroemde ‘Der Zigeunerbaron Ouvertüre’ van Johann Strauss, gevolgd door een selectie van bekende Weense klassiekers. Zo brengt CASCO Phil een beetje Wenen naar Hamont-Achel!

William Byrd - Earl of Oxford March
Arcangelo Corelli – La Folia
Joseph Haydn – Symfonie nr. 64 in La ‘Tempora Mutandur’
Pjotr Iljitsj Tsjaikovski - Rococo Variaties voor cello en orkest. Solist Han Bin Yoon, cello
Johann Strauss-Der Zigeunerbaron
Selectie Weense klassiekers

Alle activiteiten