Nirvana MTV unplugged tribute

Het was misschien wel dé muzikale gebeurtenis van de jaren negentig, de akoestische sessie die Nirvana opnam in 1993 voor de MTV Unplugged reeks. De groep was in de jaren daarvoor als een komeet omhoog geschoten en zanger/gitarist Kurt Cobain was, met zijn ostentatief gedrag en gepassioneerde songs en performances, een rolmodel geworden voor alternatieve jeugd. Nog geen half jaar later maakte hij een einde aan zijn leven en werd de opname alsnog postuum uitgebracht.

Datum

  • vr 29 oktober 2021
    van 20.30 u tot 23.00 u

Locatie

cinema de Walburg
Kerkstraat 28 Hamont
3930 Hamont (Hamont-Achel)

Prijs

€ 21,00 (Voorverkoop - 18,5 euro, Abonnement - 16,00 euro, Groep - 16,5 euro)

Contact

Telefoon
011510502
e-mail
uitpunt@hamont-achel.be

Info

Het zijn allemaal zaken die bijdragen aan het iconische statuut van deze sessie. Kurt Cobain zou uiteindelijk slechts 27 jaar worden, exact de leeftijd dat de Unplugged-plaat wordt in
2021. Met dit in het achterhoofd vatte enkele muzikanten het idee op om deze plaat live en integraal te brengen. Verwacht je niet aan een verkleedpartij of klakkeloze imitatie maar een oprecht eerbetoon aan de plaat (en frontman) waardoor zij allen getriggerd werden om zelf hun eerste stappen als muzikant te zetten. Beeld je een decor in met witte lelies, barkrukken, kandelaars en typerende rode gordijnen, etc in combinatie met deze muzikanten. Een ware trip down memory lane to the 90's. Puur en ontwapenend, zonder oversturingen en elektrische gitaren, geheel in de sfeer van MTV Unplugged.

Alle activiteiten