Zebracinema: Utoya - 22 juli

Deze informatie is niet meer actueel!
Op 22 juli 2011 laat een zwaarbewapende rechtsextremist een bom afgaan in Oslo, waarna hij richting het eiland Utøya trekt waar een zomerkamp voor jongeren plaatsvindt. Geschokt door het nieuws uit de hoofdstad zijn de jongeren in contact met hun familie thuis, in de hoop dat met hen alles ok is. Zelf stellen ze mekaar heel wat vragen: over wat er precies aan de hand is in de hoofdstad, wie zoiets nu toch zou doen en waarom. Ongerust over het thuisfront en tegelijk opgelucht dat ze veilig en wel op een eiland zit. Tot er opeens schoten te horen zijn.

Datum

  • do 24 januari 2019
    om 20.15 u

Locatie

Cinema Walburg
Kerkstraat 28
3930 Hamont-Achel

Prijs

€ 6,00 (Basistarief: 6,00 €)

Contact

Telefoon
011510502
e-mail
uitpunt@hamont-achel.be

Info

In één lange take volgen we de 18-jarige Kaja die haar zusje zoekt, terwijl ze de 72 minuten durende aanslag probeert te overleven.

Regisseur Poppe behandelt het Noorse collectieve trauma met bijzonder veel respect en blijft ver weg van het melodrama. De film, opgenomen in 1 lange shot, jaagt koud zweet over de rug van zijn publiek. Als tijdsspanne hanteert de regisseur in Utoya - 22 juli de realtime tijd die de aanslag in beslag nam, tot het moment dat er hulp kwam opdagen. Je voelt letterlijk hoe lang minuten soms kunnen duren. Een indrukwekkende film.

Alle activiteiten