Flying Horseman & Mooneye (solo)

De laatste jaren groeide het Antwerpse Flying Horseman uit tot een unieke band met een volledig eigen, zinnenprikkelende sound. Rooms / Ruins, hun vijfde studio-album, is een album dat de luisteraar noopt tot introspectie, alvorens hem/haar de kosmos in te schieten. Hun nieuwste is grillig, contrastrijk en mysterieus. Flying Horseman klinkt hier tegelijkertijd gefocust en dromerig, doelgericht en dubbelzinnig.

Datum

  • za 30 maart 2019
    van 20.00 u tot 23.59 u

Locatie

De Posthoorn
Groenstraat 6
3930 Hamont-Achel

Prijs

€ 12,50 (Basistarief: 12,50 €; Abonnement (min. 4 tickets): 10,00 €; Dagkassa: 15,00 €)

Info

Misschien is Rooms / Ruins een reflectie op een ongrijpbare realiteit en/of een losgeslagen samenleving, of misschien is het een break-up-album met apocalyptische neigingen? Sowieso is dit zwoele, sfeervolle en intense muziek waarin een waaier aan invloeden op organische wijze samensmelt tot een begeesterend geheel.

Live vliegt Flying Horseman steevast nog wat hoger, en graaft het nog net iets dieper dan in de studio. Naast een groot aantal songs uit hun nieuw album, brengt de band op deze tournee ook een gulle greep uit hun backcatalogue.

Mooneye is de nieuwe band rond Michiel Libberecht die u met Mickey Doyle op de podia van o.a. Leffingeleuren, Dranouter, De Zwerver of Democrazy wellicht al eens gespot heeft. In de zomer van 2017 gooide hij het roer om en werd het tijd voor een full band, een nieuwe naam en een eerste ep. Voor die ep ging hij een week in de studio van Pascal Deweze logeren. Het resultaat? Een resem rammelende popsongs voortgestuwd door de akoestische gitaar en Michiel's melancholische stem.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten
foto: Flying Horseman

Categorie

Verwante activiteiten