Clubshow: Back to the eighties met Falling Man, The Schmutz en Struggler

Deze informatie is niet meer actueel!
Wie op deze dag afzakt naar De Posthoorn wordt teruggekatapulteerd naar de jaren tachtig. Met optredens van Falling Man, The Schmutz en Struggler belooft het podium te daveren.

Datum

  • vr 14 december 2018
    van 20.00 u tot 23.00 u

Locatie

De Posthoorn
Groenstraat 6
3930 Hamont

Prijs

€ 18,50 (Basistarief: 18,50 €; VVK: 16,00 €; ABO: 13,50 €)

Info

Falling Man

De heren van Falling Man lopen over van de rock-'n-roll. Na het vertrek van frontman (en acteur) Sam Louwyck vond de Gentse band in nobele onbekende Sander Van den Broecke een nieuwe zanger. Hun laatste plaat 'Ghost' is er eentje waarop gitaren en illusies aan scherven gaan, riffs en noise erin hakken als het verlies waarover wordt gezongen, en melodieën en beats de pijn verzachten of wegblazen. Je hoort Bowie, maar net zo goed Sonic Youth, The Fall, The Birthday Party of Pere Ubu.

The Schmutz

De Limburgse band die in de jaren '80 hits scoorde met Straight From The Heart, Turn The Pages, Livin' It Up, Hold me en de klassieker Love Games. Deze laatste single en productie van John Tilly (Nacht und Nebel, Herman Brood en Candy Dulfer) werd massaal opgepikt door de radio en groeide in no-time uit tot een Belgische hit. Het nummer schopte het ook tot in de hitparades van Nederland, Frankrijk en Spanje. De groep trok de baan op en werkte diverse tournées in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland af. Love Games groeide ondertussen naar Belgische normen uit tot een monsterhit met meer dan 100.000 verkochte exemplaren. Na meer dan 30 jaar is de band nog steeds actief en werkt ze aan nieuwe opnames.

Struggler

De Hamontse band Struggler geniet sinds 1979 van een welverdiende cultstatus. Hun output op vinyl is al die jaren beperkt gebleven tot een paar singles en een enkel album, maar in 2017 is eindelijk nog eens een nieuwe LP verschenen, getiteld 'The Gap'. In de Posthoorn kan mag je je verwachten aan recent werk uit dit album, maar uiteraard zullen de oude klassiekers niet op de setlist ontbreken.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten