Nieuwjaarsconcert 2019 met Casco Phil en Roeland Hendrikx

Wat is er gepaster dan het jaar in te zetten met een stevige ouverture? En wat voor één! Deze keer steekt Casco Phil, sinds vele jaren onze muzikale Nieuwjaarspartner, van wal met één van de beroemdste ouvertures ooit geschreven: de 'Leichte Kavallerie Ouvertüre' van de operette componist Franz von Suppé. Dit werk heb je zeker al gehoord tijdens het Nieuwjaarsconcert van de Wiener Philharmoniker, waar het dikwijls gespeeld wordt. En zoals elk jaar mogen we ook nu weer een solist verwachten van internationaal niveau: Roeland Hendrikx.

Datum

  • vr 11 januari 2019
    van 20.15 u tot 22.00 u

Locatie

Sint-Laurentiuskerk
Kerkstraat 1
3930 Hamont (Hamont-Achel)

Prijs

€ 25,00 (Basistarief: 25,00 €; VVK: 22,50 €; ABO: 17,50 €; Groep: 18,00 €)

Info

Samen met Casco Phil brengt Roeland Hendrikx het klarinetconcert van Mozart. Het bekendste gedeelte van dit klarinetconcert is het Adagio, dat meerdere keren als filmmuziek werd gebruikt, onder andere in de soundtrack van Our of Africa.

Na dit prachtige solowerk volgt dan de 'Symfonie in C' van Georges Bizet. Bizet was slechts 17 jaar toen hij dit werk schreef, in 1855 schreef. Het manuscript verdween echter op mysterieuze wijze en werd pas herontdekt in 1933 om dan 80 jaar na het ontstaan van dit meesterwerk in première te gaan, gedirigeerd door de legendarische Felix Weingartner. Deze 'Symfonie in C' is bijzonder virtuoos, energiek en spectaculair. Het bevat vele innemende melodieën waaronder het thema van het beroemde tweede deel. Dit werk is een muzikale voorbode van wat later de bekendste en meest gespeelde Franse opera uit de muziekgeschiedenis zou worden: Carmen.

Héél misschien heeft CASCO Phil daarna nog een paar toegaven in petto… Het geheel wordt zoals elk jaar vakkundig aan elkaar gepraat door de ongeëvenaarde Kurt Van Eeghem.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten