Tribute night: CCR-Revival & The Doors in concert

Deze informatie is niet meer actueel!
CCR-Revival is een tributeband uit Belgisch Limburg. De bandnaam verraadt meteen al waar deze groep hun inspiratie vandaan heeft gehaald. Zij brengen in De Posthoorn een eerbetoon aan Creedence Clearwater Revival (CCR), één van de grondleggers van de huidige rockmuziek. De onovertroffen tributeband The Doors in Concert brengt dan weer een hommage aan de legendarische The Doors, waarvan zanger en icoon Jim Morrison in 1971 overleed.

Datum

  • wo 31 oktober 2018
    van 20.30 u tot 23.00 u

Locatie

De Posthoorn
Groenstraat 6
3930 Hamont-Achel

Prijs

€ 17,00 (Basistarief: 17,00 €; VVK: 14,50 €; ABO: 12,00 €; Groep: 12,50 €)

Info

CCR-Revival evenaart het legendarische geluid, inclusief het rauwe stemgeluid van John Fogerty en staat garant voor een echte 'trip down Memory Lane'. CCRevival is energiek, strak, maar vooral een lekkere Rock&Roll live-band!

The Doors in Concert nemen je mee naar de hoogtijdagen van de band, eind jaren '60, met nummers als 'Light my Fire', 'Love her Madly', 'L.A. Woman' en 'Riders on the Storm'. De zanger heeft de looks en stem van Jim Morrison, de toetsenist vertoont een verbluffende gelijkenis met Ray Manzarek, de gitarist speelt en klinkt als Robby Krieger en de drummer kan John Densmore tot in de finesses benaderen.

Authenticiteit is het handelsmerk van de muzikanten. Er worden uitsluitend originele instrumenten gebruikt om de sound van de live-concerten van The Doors te evenaren, zoals de Vox Continental, Gibson G-101 en de Gibson SG. Vanzelfsprekend speelt de toetsenist de baspartijen met zijn linkerhand op een historisch correcte Fender Rhodes Piano Bass met silver- of goldtop, net als Ray Manzarek. Hiernaast gebruikt de band oude Fenderversterkers en originele microfoons.

Het geluid van The Doors op het podium was vaak interessanter en puurder dan dat van de studio-uitvoeringen. De bandleden van de tributeband laten zich dan ook inspireren door de verschillende live-cd's van de concerten Live at the Aquarius Theatre, Live in Pittsburgh, Live in New York, Live in Stockholm, Live at the Matrix en In Concert.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten